Search
Now showing items 1-10 of 15
Μοντελοποίηση συσκευασιών ελληνικών προϊόντων με τη βοήθεια της σχεδίασης πληροφορίας και σκοπό την προώθηση της αειφορίας
(2014)
Η διπλωματική έχει σκοπό να διερευνήσει την πληροφορία που θα φέρουν ελληνικές συσκευασίες προϊόντων τροφίμων. Γενικότερος στόχος είναι η προσπάθεια ενίσχυσης της τοπικότητας και αλλαγής καταναλωτικής συμπεριφοράς δηλαδή ...
Μεταποίηση συσκευασίας τροφίμων: μελέτη υλικού και γεωμετρίας της δομής
(2014)
Πως γίνεται κάτι που προέρχεται από τα σκουπίδια να χρησιμοποιείται σχεδόν αναλλοίωτο ως πρώτη ύλη για μαζική παραγωγή αντικειμένων; Αυτή ήταν η αφορμή για αυτή την εργασία, στην οποία μελετήθηκε μια συγκεκριμένη διαδικασία ...
Design for sustainability: a non-critical reviewΣχεδίαση για αειφορία: μία μη κριτική επισκόπηση
(2011)
Η παρούσα διπλωματική εργασία έχει ως στόχο την επισκόπηση διαφορετικών προσεγγίσεων, πλαισίων και εργαλείων στο χώρο της σχεδίασης για αειφορία.
Ενεργειακό και ανθρακικό αποτύπωμα σε σχέση με διατροφικές επιλογές
(2012)
Σε αυτή την εργασία επικεντρωνόμαστε στην ενέργεια που καταναλώνουμε από τις διαφορετικές διατροφικές μας επιλογές, δηλαδή από την ενέργεια η οποία δαπανάται από την παραγωγή, τη μεταφορά, την αποθήκευση, την επεξεργασία ...
Αειφόρος σχεδίαση διαδραστικών συστημάτων: μελέτη περίπτωσης για τη σχεδίαση εφαρμογής φορητού τηλεφώνου για την απομακρυσμένη διαχείριση του κλιματισμού στο Α' Γυμνάσιο Ερμούπολης
(2013)
Ο σκοπός της διπλωματικής εργασίας είναι η ανάπτυξη μιας εφαρμογής smartphone σε περιβάλλον windows, για τη ρύθμιση του κλιματισμού στο χώρο του Α' Γυμνασίου Ερμούπολης, όπου στεγάζεται το Τμήμα Μηχανικών Σχεδίασης Προϊόντων ...
Σχεδίαση προϊόντος/συστήματος για αστικές καλλιέργειες
(2013)
Τα τρόφιμα είναι μια από τις πιο βασικές ανάγκες του ανθρώπου. Είναι αναπόσπαστο κομμάτι του πολιτισμού μας και βασικός παράγοντας της δημιουργίας των ανθρώπινων οικισμών. Αρχικά τα τρόφιμα ήταν στενά ...
Σχεδιαστικές προτάσεις για κυψέλη παρατήρησης μελισσών εκπαιδευτικού σκοπού, που προορίζεται για το "Κέντρο της Γης"
(2014)
Μέσα από την διερεύνηση της μέλισσας και της μελισσοκομίας στόχος είναι η πρόταση τριών σχεδιαστικών λύσεων για τη δημιουργία μιας κυψέλης παρατήρησης. Κυψέλη παρατήρησης είναι μία κυψέλη που λειτουργεί με μικρότερο αριθμό ...
Δημιουργία προϊοντικής ταυτότητας μάρκας φαρμακευτικών δερμοκαλλυντικών, που φιλοξενούνται στο χώρο των φαρμακείων και των κέντρων ευεξίας, με γνώμονα την προώθηση της αειφορίας
(2019-07-03)
Σκοπός της παρούσας διπλωματικής εργασίας είναι η δημιουργία προϊοντικής ταυτότητας για νέα σειρά δερμοκαλλυντικών προϊόντων, της οποίας η σύσταση θα χρησιμοποιεί, κατά βάση, φυσικά συστατικά. Η προώθηση των δερμοκαλλυντικών ...
Νέοι αειφόροι τρόποι καλλιέργειας σε αστικές περιοχές : σχεδίαση υπηρεσίας σε αστικό περιβάλλον για την ενσωμάτωση της γεωργίας στη σύγχρονη πραγματικότητα.
(2017-10-11)
Η παρούσα διπλωματική εργασία εστιάζει στη πολυδιάστατη έννοια της αστικής γεωργίας, μελετά την αστική ζωή και εμβαθύνει στην ένταξη της δραστηριότητας στη καθημερινότητα του ανθρώπου για ένα βιώσιμο μέλλον. Η παγκοσμιοποίηση ...
Επανασχεδιασμός εταιρικής ταυτότητας με σκοπό την ανάδειξη των αρχών της αειφόρου ανάπτυξης, μελέτη περίπτωσης Betty’s Bakery
(2017-10-11)
Αντικειμενικός σκοπός της εργασίας είναι να εξετάσουμε κατά πόσο το branding είναι σε θέση να υποστηρίξει και να ενισχύσει επιχειρήσεις, οι οποίες αν και έχουν μέσα στον τρόπο εργασίας και οργάνωσης τους στοιχεία της ...