Abstract
Τα τελευταία χρόνια, το ολοένα αυξανόμενο ποσοστό του γηράσκοντος πληθυσμού, τα υψηλά κόστη ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης, η απαιτητική καθημερινότητα, η επιθυμία του ανθρώπου να ελέγξει τους παράγοντες που συνεργούν στην εκδήλωση χρόνιων ασθενειών και τέλος το ενδιαφέρον του να ανακαλύψει νέες γαστρονομικές εμπειρίες, έχει στρέψει σύσσωμη την επιστημονική κοινότητα στην ανάπτυξη μίας νέας κατηγορίας λειτουργικών τροφίμων, τα οποία εκτός από την κάλυψη των διατροφικών αναγκών, υπάρχει η πιθανό...